‘Ver’breek het vallenHet bedrijf COMmeto (België) werkt in het kader van het EU-project CrossRoads2 aan de continue monitoring van ouderlingen om een potentieel valrisico sneller te detecteren.


Het innovatief karakter van het ‘Ver’breek het vallen project zit voornamelijk in de ontwikkelen van een individuele en continue valrisico-screening toepassing op basis van continue persoonslocatiebepaling en balansmetingen. En dit gebaseerd op een unieke combinatie van bestaande meetsystemen (Mopas, Quuppa, Moticon) maar toegepast specifiek voor met een psychiatrische kwetsbaarheid voor wie de reeds bestaande meetinstrumenten niet toereikend of toepasbaar zijn.


Dit project kadert in een grensoverschrijdende samenweking met Ivengi (Nederland), OPZ Geel (België) en Mobilab (België). COMmeto heeft ruime ervaring in de nodige sensortechnieken en de netwerkcommunicatie-intergratie. Dankzij deze samenwerking kunnen we onze bestaande ervaring verder uitbreiden naar nieuwe sensoren, nieuwe technieken en nieuwe cloudplatformen. Tevens geeft de toepassing binnen GGZ (Geestelijke GezondheidsZorg) perspectief op uitbreiding van het marktpotentieel.


Het project wordt via het kaderproject CrossRoads2 gefinancierd vanuit het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland programma (www.grensregio.eu). Interreg Vlaanderen-Nederland stimuleert grensoverschrijdende projecten voor slimme, groene en inclusieve groei, vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).


Meer informatie over de actuele resultaten vind u op de website van CrossRoads2: https://www.crossroads2.eu/